Muutokset mahdollisia. 

HEVOSET BASTIONISSA

Ke-su 7.-11.6.2023

Suurtapahtuma kokoaa yhteen hevosista kiinnostuneen yleisön ympäri Suomen ja hurmaa monipuolisella ohjelmalla ja valloittavilla elämyksillä! Tapahtuma nostaa esille hevostalouden ja -urheilun sen kaikissa muodoissa. Hamina Bastionin areenalla saamme nauttia ratsastuskilpailuista ja tutustua holvistotiloissa auki olevaan Horse Expoon!

Hamina Bastionin alueella pääsee ilmaiseksi sisään keskiviikkona ja torstaina. Alle 12 vuotiaat veloituksetta huoltajan seurassa koko tapahtuman ajan. Perjantai-sunnuntaipäiville liput myy www.lippu.fi

Lisätietoja tapahtumasta: www.hevosetbastionissa.fi

Lisätiedot:
tuottaja
Mikko Luhtala
puh. 0400 971191
mikko.luhtala@hamina.fi

Järj. Haminan kaupunki

NILKKANI MURTUI – STAND UP SHOW

Stand Up Show: Jukka Lindström, Köpi Kallio ja Heikki Vilja
Pe 16.6.2023 klo 19.00 (Esityksen kesto noin 1h 30 min sis. väliaika)

Jukka Lindström: ”Jouduin elokuussa 2022 perumaan oman esiintymiseni Haminassa, koska mursin nilkkani samana päivänä. Tuolloin lupasimme tuottaja Juha Jylhäsalmen kanssa, että korvaava keikka järjestetään kesällä 2023, ja että kaikki Liveton kautta lipun ostaneet saavat vapaalipun korvaavaan esitykseen. Viime kesän ostajille on tullut tästä jo sähköpostia ja olettekin varailleet innokkaasti lippuja. Kiitos siitä.

Nyt tuon esityksen ajankohdaksi on valikoitunut perjantai 16.6.2023 klo 19.00 ja paikkana toimii sama Hamina Bastion. Alunperin tällä keikalla piti olla mukana Tomi Haustola, mutta Tomilla tuli kuvauskeikka ulkomaille, joten otan nyt keikalle mukaani Heikki Viljan ja Köpi Kallion.”

Televisiotöidensä ohella Lindström on suomalaisen stand up -alan kärkinimiä, joka on kiertänyt esiintymässä klubeilla, teattereissa ja komediafestivaaleilla jo vuodesta 2005. Viime vuosina Lindström on keskittynyt stand upissa sooloesityksiin, joissa poliittinen satiiri kietoutuu yhteen henkilökohtaisten tarinoiden ja havaintojen kanssa.

Yli kymmenen vuotta yleisöjä naurattanut Heikki Vilja on helsinkiläinen stand up -koomikko. Tämä hyväntuulinen ja energinen rillipää on tullut yleisölle tutuksi mm. Ylen Naurun tasapaino -ohjelmasta ja Nelosen stand up! -ohjelman jokaiselta kaudelta.

Juuso ”Köpi” Kallio on radiojuontaja, käsikirjoittaja ja koomikko. Hän on tullut tutuksi erityisesti YleX Aamun juontajana ja syksystä 2022 alkaen esitetystä Viki ja Köpi Show’sta. TV:stä Kallio on viime aikoina tullut tutuksi Putouksen uusimman tuotantokauden näyttelijänä.

Liput: 26€ (K-16)
Liput myynnissä: https://events.liveto.io/events/166-haminan-bastion

Järj. Jylhäsalmi Productions Oy

KOTONA MAAILMANKAIKKEUDESSA -AVARUUSNÄYTTELY

28.6.-12.8.2023

Astu kirkkaasta auringonvalosta Hamina Bastionin holviston pimeyteen, ja olet mukana Esko Valtaojan virtuaaliopasteisella avaruusmatkalla maailmankaikkeuden syvyyksiin.

Katselemme kaunista kotiamme avaruudesta, kosketamme Marsin pintaa, näemme kuvan Linnunradasta, hidastamme aikaa, katsomme kauas menneisyyteen, vilkaisemme tulevaisuuteen ja kohtaamme ihmisen mielikuvituksen aikaansaannoksia.

Virtuaalisena näyttelyoppaanasi on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja, joka on maamme tunnetuin maailmankaikkeuden ihmeiden kansantajuistaja. Esko Valtaojan ääni kulkee mukanasi matkatessasi holvi holvilta syvemmälle ja syvemmälle kaikkeuteen.

Ääniopastus on suomenkielinen ja näyttelyesite on saatavilla myös ruotsin- tai englanninkielisenä.

Näyttely sopii kaikenikäisille. Näyttelykierrokseen kannattaa varata ainakin 30 minuuttia.

Liput: 5 € ovelta (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi)

Avoinna: ti-su klo 11.00-18.00 Huom. Poikkeukselliset aukioloajat ilmoitetaan kevään aikana!

Torstai 10.8.2023
klo 15.00-17.00 näyttely avoin kaikille. Pääsymaksu 5€
klo 17.30-18.30 näyttely avoin Suomen Kansallisoopperan konserttiin saapuville. Pääsymaksu 5€

Perjantai 11.8.2023
klo 11.00-16.00 näyttely avoin kaikille. Pääsymaksu 5€
klo 17.30-18.30 näyttely avoin UMO:n Muistojen Bulevardi konserttiin saapuville. Pääsymaksu 5€

Lauantai 12.8.2023
klo 11.00-16.00 näyttely avoin kaikille. Pääsymaksu 5€
klo 17.30-18.30 näyttely avoin Marzi Nymanin konserttiin saapuville. Pääsymaksu 5€

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

PICTURE: NASA / ESA / Judy Schmidt

ESKO VALTAOJA HAMINA BASTIONISSA

Ke 28.6.2023 klo 14.00

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja kertoo avaruudesta Hamina Bastionin katoksen alla. Tilaisuus on osa Hamina Bastionin holvistoissa 28.6.-12.8.2023 auki olevaa Kotona maailmankaikkeudessa-avaruusnäyttelyä. Tilaisuus on ilmainen, näyttelystä peritään 5€ pääsymaksu aikuisilta (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

HAMINA BASTION BEER FESTIVAL

Pe-la 7.-8.7.2023 klo 14.00-00.00 (klo 18.00-00.00 K18)

Hamina Bastioni Beer Festival – HBBF on suomalaisten pienpanimoiden yhteistyössä järjestämä tapahtuma. Bastioniin rakennetaan Kymenlaakson isoin katettu terassi, jossa voi nauttia laatujuomia oli keli millainen tahansa.

Ohjelma tullaan päivittämään sivuille heti kun esiintyjät varmistuu. Kello 18.00 jälkeen tapahtuma on ikärajallinen (K18).

Vapaa pääsy!

Lisätietoja: www.hbbf.fi

Järj. Takatalo ja Tompuri oy

ESKO VALTAOJA HAMINA BASTIONISSA

Ti 18.7.2023 klo 14.00

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja kertoo avaruudesta Hamina Bastionin katoksen alla. Tilaisuus on osa Hamina Bastionin holvistoissa 28.6.-12.8.2023 auki olevaa Kotona maailmankaikkeudessa-avaruusnäyttelyä. Tilaisuus on ilmainen, näyttelystä peritään 5€ pääsymaksu aikuisilta (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

YKSITYINEN TAPAHTUMA

Pe-su 28.-30.7.2023

Hamina Bastionin tapahtuma-areena on vuokrattu yksityistä tapahtumaa varten. Tilaisuus rajoittaa muuta liikkumista alueella.

PESÄPALLON NAPEROLEIRI

To 3.8.2023
Pesäpallon Naperoleirin tilaisuus leiriläisille

Järj. Haminan Palloilijat

ESKO VALTAOJA HAMINA BASTIONISSA

La 5.8.2023 klo 14.00

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja kertoo avaruudesta Hamina Bastionin katoksen alla. Tilaisuus on osa Hamina Bastionin holvistoissa 28.6.-12.8.2023 auki olevaa Kotona maailmankaikkeudessa-avaruusnäyttelyä. Tilaisuus on ilmainen, näyttelystä peritään 5€ pääsymaksu aikuisilta (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

SUOMEN KANSALLISOOPPERA GIUSEPPE VERDI –REQUIEM

To 10.8.2023 klo 19.00-20.30

Suomen Kansallisoopperan suuri orkesteri ja kuoro solisteineen vierailee Hamina Bastionissa torstaina 10.8.2023. Konsertissa soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, joka esitetään oopperan suuren orkesterin ja kuoron, sekä neljän laulusolistin toimesta.

kapellimestari Hannu Lintu
sopraano Silja Aalto
mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto
tenori Mika Pohjonen
basso Matti Turunen

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

LIPUT:
Ennakko 25€-45€ + tilausmaksu alk. 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 17.30 eteenpäin 30€-50€.

Liput voi hankkia lippu.fi verkkokaupasta ja Lippupisteen myyntipisteistä. Lippuja myy myös R-kioskit, joilla on käytössä lipunmyynnin pikaohjelma (paikkoja ei voi itse valita). Haminassa lippuja on myynnissä K-supermarket Kanuunan lipunmyyntipisteessä.

Katsomossa on numeroidut paikat. Lippujen hinnat ovat määritelty katsomopaikan sijainnin mukaan.
Kesto noin 1h 30min (väliajaton konsertti).

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

MUISTOJEN BULEVARDI –konsertti

Pe 11.8.2023 klo 19.00-21.00

Rakastetuimmat klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät Muistojen Bulevardi -konserttiyleisön ylelliselle aikamatkalle useille vuosikymmenille. Illan musiikiksi on valittu parhaita paloja Yle Radio 1:n suosituimmasta musiikkiohjelmasta Muistojen bulevardi. Orkesteriksi saapuu koko Euroopan briljantein big band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, solisteinaan jazzin ja viihteen kirkkaimmat tähdet Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

LIPUT:
Ennakko 30€ + tilausmaksut alk. 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 17.30 hintaan 35€

Konsertissa on numeroimattomat paikat.
Kesto noin 2h sisältää väliajan.
***************

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen valovoimaisimmista jazzlaulajista. Hän vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina. Aili Ikosen kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen on kuulijaa puhutteleva säveltäjä, joka myös sanoittaa omaa musiikkiaan. www.ailiikonen.fi

Sami Pitkämö (s. 1973) on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisen taidokkaana laulujana, tulkitsijana, mutta myös TV-kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, ja äänilevyjen tuottajana. Hänen erityisen laajassa reprtuaarissaan versioituu kauniisti niin amerikkalainen kuin suomalainen laulukirjallisuus. Frank Sinatra -tulkkina hän on ylivoimaisin.
Sami Pitkämön oma orkesteri on toiminut muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeenä kaikki sen tuotantokaudet. Suvereenin osaajan tuotannosta löytyy myös ”Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” -albumi UMOn kanssa. www.samipitkamo.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuin lippulaiva. Se antaa vuosittain noin sata konserttia ja esitystä. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt eri puolilla maailmaa kirkkaimpien kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin. www.umohelsinki.fi

Ed Partyka (s. 1967) on yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa ja Suomessa vaikuttava orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pasunisti. UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari hän on ollut vuodesta 2020 lähtien. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn,Robben Fordin ja Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

ROCK! – MARZI NYMAN PLAYS JIMI HENDRIX

La 12.8.2023 klo 19.00-20.30

Marzi Nyman kitara, laulu / Niko Kumpuvaara harmonikka /Heikki Laine basso /Anssi Nykänen rummut.

Kitarasankareista suurin Marzi Nyman saapuu Haminaan superkokoonpanonsa kanssa.

”Vedämme Hamina Bastionissa ihan sata lasissa kaikki omat Jimi Hendrix-suosikkini, suurimmat hitit.” Innostunut Marzi Nyman jatkaa:”Hendrixin musiikki jättää tilaa uusille tulkinnoille, ja tämän parempaa kokoonpanoa en osaa kuvitella tähän settiin. Nikon sähköisesti efektoitu midi-haitari jatkaa Jimin viitoittamaa tietä, ja Suomen kansallisrumpalin Anssi Nykäsen ja bassomestari Heikki Laineen räjähtävä energia ja vastustamaton groove ovat maailmanluokkaa!” – Marzi Nyman

Jimi Hendrix (1942-1970) on rockin suurin instrumentalisti kautta aikojen. Hänen vain neljä vuotta kestäneen, koko musiikkimaailmaa ravisuttaneen uran aikana syntyi Brittilistan Top Ten hitit; Hey Joe, Purple Haze ja Wind Cries Mary, sekä USAn listaykköseksi noussut albumi Electric Ladyland. Vuonna 1969 Woodstockissa Hendrix oli jo maailman parhaiten palkattu esiintyjä. Jimi Hendrix oli edelläkävijä, joka muutti sähkökitaran soiton kokonaan.

Marzi Nyman on kaikille musiikin raja-aidoille sokea kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Suuri yleisö muistaa hänet jo vuosituhannen vaihteesta Nylon Beatin ja Apulannan kitaristina tai sitten Pori Jazzin vuoden taitelijana 2003. Suurimpien TV-kanavien vakiokitaristina ja kapellimestarina Marzi vaikuttaa koko ajan, parhaillaan Yle:n Elämäni biisi-ohjelmassa. Hänen laajamuotoisista sävellyksistä voi nostaa esiin muun muassa juuri kantaesitetyn viulukonserton tai Lahden Urkuviikkojen tilauskonserton sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson moottoripyörälle. Elokuvamusiikin säveltäjänä häntä voi kuulla esimerkiksi elokuvassa Keisarikunta. Marzi Nyman on myös voittanut Teosto-palkinnon esikoislevystään ”Marzi”. Hän on Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

LIPUT:
Ennakko 25€ + tilausmaksut alk. 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 17.30 hintaan 30€.

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

YKSITYINEN TAPAHTUMA

Ma 14.8.2023

Hamina Bastionin tapahtuma-areena on vuokrattu yksityistä tapahtumaa varten. Tilaisuus rajoittaa muuta liikkumista alueella.

BASTIONI CAR SHOW 2023

La 2.9.2023 klo 14.00-18.00

10th anniversary tapahtuma!

Kaikille harrastajille avoin ajoneuvotapahtuma Bastioni Car Show on taas täällä. Autot, moottoripyörät, mönkijät, mopot.. jos se on harrasteajoneuvo, niin tervetuloa! Luvassa myös ruokaa, juomaa ja arpajaiset! Mahtavan tapahtumapäivän päätteeksi parhaat ajoneuvot palkitaan!

Vapaa pääsy!

Järj. Sikafarmi Customs

VALOJEN YÖ

Pe-la 15.-16.9.2023

Syyskuinen kaupunkifestivaali täyttää Haminan valon ja taiteen juhlalla. Valojen yö on koko perheen kaupunkitapahtuma, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä. Valojen yö -viikonloppuna Haminan keskusta täyttyy ohjelmapisteistä ja valaistuista kohteista.

Monipuolisia tapahtumatoimintoja suunnitellaan kaupunkikeskustan alueelle hajautetusti ja elämyksellisyydestä tinkimättä. Tapahtumaan on ilmainen pääsy!

Tarkempi tapahtumaohjelma muodostuu alkukesästä 2023.

Järj. Haminan kaupunki, kulttuuripalvelut

WANHAN HOLVISTON JOULU

La-su 9.-10.12.2023 klo 10.00-16.00

Wanhan Holviston Joulu on koko perheen tunnelmallinen ja perinteinen joulumieltä tuova myyntitoritapahtuma Hamina Bastionin holvistotiloissa ja kenttäalueella. Tapahtumassa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia jouluisten herkkujen tuoksua ja makua sekä nuotion lämpöä. Lisäksi tarjolla on monenlaista jouluista ohjelmaa!

Yleisöllä vapaa pääsy!

Haluatko sinä myyjäksi Wanhan Holviston Jouluun?
Sisämyyntipaikkojen ja myyntimökkien varaamisessa etusijalla ovat tapahtumalle annetun teeman mukaista tuotetarjontaa myyvät myyjät. Tapahtuman johtoajatuksena on käsityöläisyys ja myytävien tuotteiden pääpaino tulee olla käsityönä tehdyissä tuotteissa. Ulkomyyntipaikoille ovat tervetulleet kaikki myyjät, joilta oma telttakatos löytyy!

Myyntipaikkoja voi tiedustella viikolla 37 alkaen sähköpostitse osoitteesta hamina.bastioni@hamina.fi.
Laita mukaan lyhyt kuvaus sekä kuva tuotteistasi. Teemme valinnat viimeistään lokakuun puolenvälin jälkeen.

Järj. Haminan kaupunki, Tapahtumatuotanto

Pin It on Pinterest

Share This