Muutokset mahdollisia. 

MOPOKISAT

la 4.3.2023

Kahden vuoden hiljaiselon jälkeen Hamina Bastionissa pöristään jälleen mopokisojen merkeissä! Tervetuloa viettämään upea kisapäivä koko perheen voimin. Alueella on oheistoimintaa lapsille, ruokaa ja juomaa sekä tietysti kisojen jälkeen arpajaiset loistavine palkintoineen. 

Kisaan ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot tapahtumasta www.kujansuumc.fi

Vapaa pääsy!

Järj. MC Kujansuu yhteistyössä Hamina Bastionin ja Haminan kaupungin kanssa.

HEVOSET BASTIONISSA

Ke-su 7.-11.6.2023

Suurtapahtuma kokoaa yhteen hevosista kiinnostuneen yleisön ympäri Suomen ja hurmaa monipuolisella ohjelmalla ja valloittavilla elämyksillä! Tapahtuma nostaa esille hevostalouden ja -urheilun sen kaikissa muodoissa.

Hamina Bastionin areenalla järjestetään este- ja kouluratsastuskilpailuja, jossa pääsee näkemään myös upean kansallishevosemme suomenhevosen. Vauhdikkaan ja korkeatasoisen urheilun lisäksi hevoset ja ponit tempaisevat mukaansa valloittavissa show-näytöksissä. Viikonlopun kisahuuman liput tulevat myyntiin lippu.fi-palveluun kevään 2023 aikana.

Lisätietoja tapahtumasta tulossa tapahtuman nettisivuille: www.hevosetbastionissa.fi

Lisätiedot:
tuottaja
Mikko Luhtala
puh. 0400 971191
mikko.luhtala@hamina.fi

Järj. Haminan kaupunki

YKSITYISTILAISUUS

Pe-su 28.-30.7.2023

Hamina Bastionin tapahtuma-areena on vuokrattu yksityistilaisuutta varten. Tilaisuus rajoittaa muuta liikkumista alueella.

SUOMEN KANSALLISOOPPERA GIUSEPPE VERDI –REQUIEM

GIUSEPPE VERDI –REQUIEM – HAMINA BASTIONISSA torstaina 10.8.2023 klo 19.00

Kesto noin 1,5. Ei väliaikaa.
kapellimestari Hannu Lintu
sopraano Silja Aalto
mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto
tenori Mika Pohjonen
basso Matti Turunen

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

Suomen Kansallisoopperan suuri orkesteri ja kuoro solisteineen vierailee Hamina Bastionissa torstaina 10.8.2023. Tässä väliajattomassa, noin 1h 20 min – 1h 30 min kestoisessa konsertissa soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, joka esitetään oopperan suuren orkesterin ja kuoron, sekä neljän laulusolistin toimesta.
Giuseppe Verdin ura näytti jo huipentuvan Aidaan 1871, mutta hän jatkoikin työtään ja eteni nerokkuudessaan yhä pidemmälle. Vuonna 1873 hän yhdisti kaiken osaamisensa ja oopperamusiikin parhaat tehokeinot uuteen musiikkiin. Syntyi väkevä mestariteos, jonka säveltäjämestari puki kirkollisen kaapuun ystävänsä, kansallisrunoilija Alessandro Manzonin muistoksi. Requiem, sielunmessu oli syntynyt. Dramaattista Requiemia on nimitetty jopa Verdin parhaaksi oopperaksi, vaikkei se ooppera olekaan, mutta ei kyllä normaali sielunmessukaan.

Yksi Suomen musiikkikesän 2023 ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Suomen Kansallisoopperan vierailukonsertti Hamina Bastionissa. Konserttipaikkana on vuonna 1810 valmistunut Haminan linnoituksen kruunu. Hamina Bastionissa yleisön silmien edessä kaareutuu 240 metrin pituinen, 58 holvin kokonaisuus. Tästä arkkitehtonisesta monumentista syntyi ainutlaatuinen konserttipaikka vuonna 1998 jopa 5000 konserttivieraalle, kun Roy Mänttäri suunnitteli paikalle Euroopan suurimman telttakatoksen, jonka akustiikka hakee vertaistaan. Haminan kaupunki ja Suomen Kansallisooppera haluavat, että tämä konserttielämys mahdollistuu mahdollisimman monelle. Haminan konsertin lippujen hinnat ovatkin 25-45 euroa.

LIPUT:
Lipunmyynti alkaa Lippupisteen kanavissa 8.12. klo 9.00.
Liput voi hankkia lippu.fi verkkokaupasta ja Lippupisteen myyntipisteistä.
Lippuja myy myös R-kioskit, joilla on käytössä lipunmyynnin pikaohjelma (paikkoja ei voi itse valita).
Haminassa lippuja on myynnissä K-supermarket Kanuunan lipunmyyntipisteessä.
Lippujen hinnat ovat 25-45€ + tilausmaksu (alk. 1€ www.lippu.fi)
Katsomossa on numeroidut paikat.
Lippujen hinnat ovat määrítelty katsomopaikan sijainnin mukaan.

MUISTOJEN BULEVARDI –konsertti

MUISTOJEN BULEVARDI -konsertti kuullaan Hamina Bastionissa pe 11.8.2023 klo 19.00.

Kesto noin 2h sisältää väliajan.
Konsertissa on numeroimattomat paikat.

UMO Helsinki Jazz Orchestra
solisteina: Aili Ikonen & Sami Pitkämö
kapellimestarina: UMO:n taiteellinen johtaja Ed Partyka

Rakastetuimmat klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät Muistojen Bulevardi -konserttiyleisön ylelliselle aikamatkalle useille vuosikymmenille. Illan musiikiksi on valittu parhaita paloja Yle Radio 1:n suosituimmasta musiikkiohjelmasta Muistojen bulevardi. Orkesteriksi saapuu koko Euroopan briljantein big band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, solisteinaan jazzin ja viihteen kirkkaimmat tähdet Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

Lipunmyynti alkaa torstaina 12.1.2023 klo 9.00

LIPUT:
Ennakko 30€ + tilausmaksut 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
hintaan 35€
***************

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen valovoimaisimmista jazzlaulajista. Hän vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina. Aili Ikosen kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen on kuulijaa puhutteleva säveltäjä, joka myös sanoittaa omaa musiikkiaan. www.ailiikonen.fi

Sami Pitkämö (s. 1973) on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisen taidokkaana laulujana, tulkitsijana, mutta myös TV-kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, ja äänilevyjen tuottajana. Hänen erityisen laajassa reprtuaarissaan versioituu kauniisti niin amerikkalainen kuin suomalainen laulukirjallisuus. Frank Sinatra -tulkkina hän on ylivoimaisin.
Sami Pitkämön oma orkesteri on toiminut muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeenä kaikki sen tuotantokaudet. Suvereenin osaajan tuotannosta löytyy myös ”Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” -albumi UMOn kanssa. www.samipitkamo.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuin lippulaiva. Se antaa vuosittain noin sata konserttia ja esitystä. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt eri puolilla maailmaa kirkkaimpien kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin. www.umohelsinki.fi

Ed Partyka (s. 1967) on yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa ja Suomessa vaikuttava orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pasunisti. UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari hän on ollut vuodesta 2020 lähtien. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn,Robben Fordin ja Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

BASTIONI CAR SHOW 2023

La 2.9.2023

10th aniversary tapahtuma!

Järj. Sikafarmi Customs

VALOJEN YÖ

Pe-la 15.-16.9.2023

Syyskuinen kaupunkifestivaali täyttää Haminan valon ja taiteen juhlalla. Valojen yö on koko perheen kaupunkitapahtuma, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä. Valojen yö -viikonloppuna Haminan keskusta täyttyy ohjelmapisteistä ja valaistuista kohteista.

Monipuolisia tapahtumatoimintoja suunnitellaan kaupunkikeskustan alueelle hajautetusti ja elämyksellisyydestä tinkimättä. Tapahtumaan on ilmainen pääsy!

Tarkempi tapahtumaohjelma muodostuu alkukesästä 2023.

Pin It on Pinterest

Share This