Kun linnoitusta ei enää tarvittu sen alkuperäiseen tehtävään, luotiin sen keskusbastionista näyttävä, valtakunnallinen tapahtuma-areena. Areena sai yläpuolelleen telttakatoksen, jonka alla ollaan suojassa sateelta, ja silti samalla tähtitaivaan alla.

Hamina Bastionin areenalla järjestetään vuosittain keskimäärin 10-15 suurempaa tapahtumaa, joista vakiintuneiksi ovat muodostuneet kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo, kaupunkifestivaali Valojen Yö ja myyjäistapahtuma Wanhan Holviston Joulu. Areena sopii loistavasti näyttämöksi myös teatterille, musikaaleille sekä yhdistysten ja yritysten vuosijuhlien kaltaisiin tilaisuuksiin.

Hamina Bastionissa voi järjestää tapahtumia ympäri vuoden! Järjestettävistä yleisötilaisuuksista suuremmat sijoittuvat pääosin kesäajalle, jolloin tapahtuma-areena saa ylleen Euroopan suurimman purettavan telttakatoksen. Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema katos pystytetään vuosittain alueelle toukokuussa ja puretaan syyskuussa. Etenkin talviaikaan suuremmalla käytöllä olevat holvistotilat taipuvat monenlaisiin tilaisuuksiin, kuten konferenssien, messujen ja näyttelyiden pitopaikoiksi. Holvit sekä linnoitusravintola toimivat myös vaikuttavina juhla- ja kokoustiloina.

Vuosittain Hamina Bastionissa käy noin 85 000-90 000 vierailijaa.

Pin It on Pinterest

Share This