GIUSEPPE VERDI –REQUIEM – HAMINA BASTIONISSA torstaina 10.8.2023 klo 19.00

Kesto noin 1,5. Ei väliaikaa.
kapellimestari Hannu Lintu
sopraano Silja Aalto
mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto
tenori Mika Pohjonen
basso Matti Turunen

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

Suomen Kansallisoopperan suuri orkesteri ja kuoro solisteineen vierailee Hamina Bastionissa torstaina 10.8.2023. Tässä väliajattomassa, noin 1h 20 min – 1h 30 min kestoisessa konsertissa soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, joka esitetään oopperan suuren orkesterin ja kuoron, sekä neljän laulusolistin toimesta.

Giuseppe Verdin ura näytti jo huipentuvan Aidaan 1871, mutta hän jatkoikin työtään ja eteni nerokkuudessaan yhä pidemmälle. Vuonna 1873 hän yhdisti kaiken osaamisensa ja oopperamusiikin parhaat tehokeinot uuteen musiikkiin. Syntyi väkevä mestariteos, jonka säveltäjämestari puki kirkollisen kaapuun ystävänsä, kansallisrunoilija Alessandro Manzonin muistoksi. Requiem, sielunmessu oli syntynyt. Dramaattista Requiemia on nimitetty jopa Verdin parhaaksi oopperaksi, vaikkei se ooppera olekaan, mutta ei kyllä normaali sielunmessukaan.

Yksi Suomen musiikkikesän 2023 ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Suomen Kansallisoopperan vierailukonsertti Hamina Bastionissa. Konserttipaikkana on vuonna 1810 valmistunut Haminan linnoituksen kruunu. Hamina Bastionissa yleisön silmien edessä kaareutuu 240 metrin pituinen, 58 holvin kokonaisuus. Tästä arkkitehtonisesta monumentista syntyi ainutlaatuinen konserttipaikka vuonna 1998 jopa 5000 konserttivieraalle, kun Roy Mänttäri suunnitteli paikalle Euroopan suurimman telttakatoksen, jonka akustiikka hakee vertaistaan. Haminan kaupunki ja Suomen Kansallisooppera haluavat, että tämä konserttielämys mahdollistuu mahdollisimman monelle. Haminan konsertin lippujen hinnat ovatkin 25-45 euroa.

LIPUT:
Liput voi hankkia lippu.fi verkkokaupasta ja Lippupisteen myyntipisteistä.
Lippuja myy myös R-kioskit, joilla on käytössä lipunmyynnin pikaohjelma (paikkoja ei voi itse valita).
Haminassa lippuja on myynnissä K-supermarket Kanuunan lipunmyyntipisteessä.
Lippujen hinnat ennakkoon 25-45€ + tilausmaksu (alk. 1,50€ www.lippu.fi), ovelta konserttipäivänä klo 18.00 eteenpäin 30-50€.
Katsomossa on numeroidut paikat. Lippujen hinnat ovat määritelty katsomopaikan sijainnin mukaan.

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

Pin It on Pinterest