La 12.8.2023 klo 19.00-20.30

Marzi Nyman kitara, laulu / Niko Kumpuvaara harmonikka /Heikki Laine basso /Anssi Nykänen rummut.

Kitarasankareista suurin Marzi Nyman saapuu Haminaan superkokoonpanonsa kanssa.

”Vedämme Hamina Bastionissa ihan sata lasissa kaikki omat Jimi Hendrix-suosikkini, suurimmat hitit. Hendrixin musiikki jättää tilaa uusille tulkinnoille, ja tämän parempaa kokoonpanoa en osaa kuvitella tähän settiin. Nikon sähköisesti efektoitu midi-haitari jatkaa Jimin viitoittamaa tietä, ja Suomen kansallisrumpalin Anssi Nykäsen ja bassomestari Heikki Laineen räjähtävä energia ja vastustamaton groove ovat maailmanluokkaa!” – Marzi Nyman

Jimi Hendrix (1942-1970) on rockin suurin instrumentalisti kautta aikojen. Hänen vain neljä vuotta kestäneen, koko musiikkimaailmaa ravisuttaneen uran aikana syntyi Brittilistan Top Ten hitit; Hey Joe, Purple Haze ja Wind Cries Mary, sekä USAn listaykköseksi noussut albumi Electric Ladyland. Vuonna 1969 Woodstockissa Hendrix oli jo maailman parhaiten palkattu esiintyjä. Jimi Hendrix oli edelläkävijä, joka muutti sähkökitaran soiton kokonaan.

Marzi Nyman on kaikille musiikin raja-aidoille sokea kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Suuri yleisö muistaa hänet jo vuosituhannen vaihteesta Nylon Beatin ja Apulannan kitaristina tai sitten Pori Jazzin vuoden taitelijana 2003. Suurimpien TV-kanavien vakiokitaristina ja kapellimestarina Marzi vaikuttaa koko ajan, parhaillaan Yle:n Elämäni biisi-ohjelmassa. Hänen laajamuotoisista sävellyksistä voi nostaa esiin muun muassa juuri kantaesitetyn viulukonserton tai Lahden Urkuviikkojen tilauskonserton sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson moottoripyörälle. Elokuvamusiikin säveltäjänä häntä voi kuulla esimerkiksi elokuvassa Keisarikunta. Marzi Nyman on myös voittanut Teosto-palkinnon esikoislevystään ”Marzi”. Hän on Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

LIPUT:
Ennakko 25€ + tilausmaksut alk. 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 17.30 hintaan 30€.

Tarkemmat ajo- ja pysäköintiohjeet tapahtumaan saapuville löytyy täältä!

Järj. Haminan kaupunki, tapahtumatuotanto

Pin It on Pinterest